Njut av en spännande semester på Island

Island är en fantastisk destination för en spännande, unik och minnesvärd semester. Med sin naturliga skönhet, rika kultur och unika mat finns det något för alla att njuta av. Så varför inte ta en glaciärturer på Island, ett bad i varma källor eller bara en mysig kväll i Reykjavik. Vad du än väljer så kommer du att gilla det.

Upplev Islands naturliga skönhet

Island är ett land med en otrolig naturlig skönhet, med imponerande vattenfall, glaciärer, varma källor och geotermiska områden. Ett av de mest populära besöksmålen är den blå lagunen, ett geotermiskt spa där du kan bada i varma mineralrika vatten omgiven av ett fantastiskt vulkaniskt landskap. Andra naturliga sevärdheter inkluderar Gullfoss, en av Islands mest imponerande vattenfall, och Jökulsárlón, en glaciärlagun fylld med isberg. Det finns olika spännande semesterpaket du kan boka, allt från glaciärturer på Island till mysiga utekvällar på stan, så kolla och jämför för att hitta det bästa alternativet för dig.

Få en smak av kultur och mat

För att njuta av en ny kultur kan du besöka Reykjavik, Islands huvudstad, och upptäck dess charmiga gator, färgglada hus och livliga konst- och musikscen. Du kan också besöka några av Islands många museer, som Nationalmuseet och Saga Museum, för att lära dig mer om landets historia och traditioner.

När det gäller mat har Island några unika och läckra rätter att erbjuda. Prova traditionella isländska rätter som rökt lax, skyr (en slags yoghurt), och hákarl (hajkött som har fermenterats). Du kan också njuta av färskt fångad fisk och skaldjur, som Island är känt för.

Så kan du se och vandra på Islands spektakulära vulkaner

Island är hem för många spektakulära vulkaner, och det finns flera sätt att utforska dem. Du kan ta en guidad tur till några av de mest kända vulkanerna, som Eyjafjallajökull och Hekla, och lära dig mer om deras historia och utbrott. Att njuta av glaciärturer på Island är också något för de mer äventyrliga, och det finns möjlighet att vandra på vissa vulkaner och uppleva den unika naturen och landskapet på nära håll.

Njut av ett av världens mest otroliga norrsken

Island är också en av de bästa platserna i världen för att se norrskenet, en naturlig ljusshow som uppstår när solvinden träffar jordens atmosfär. Norrskenet är mest synligt under vintermånaderna, och det finns flera platser runt om på ön där du kan njuta av denna spektakulära syn. Ta en guidad tur till fots eller med båt och bege dig för att uppleva detta magiska fenomen. En semester på Island är en upplevelse som du sent kommer att glömma.